Filtrerer efter varekategorier
Emhætte
Komfur/Ovn/Kog
Køl/Frys
Opvasker
Småapparater
Støvsuger
Tørretumbler
Tilbehør/Plejemidler
Vaskemaskine

Mere end 6.000 produkter

Over 400 mærker

3-klik produkt finder

Vi er klar til at hjælpe: 86250211

5 GODE TIPS TIL AT HOLDE DIN OPVASKEMASKINE REN

En opvaskemaskine betragtes i mange hjem som en af hverdagens helt store helte, og den bliver da også uden tvivl udsat for lidt af hvert!

Derfor er det naturligvis også vigtigt at du sørger for at rengøre og vedligeholde din opvaskemaskine, så den kan tjene dig og din familie i mange år.
– Herunder har vi samlet 5 gode tips og råd til rengøring af opvaskemaskinen, så du kan sikre længst mulig levetid.

Kan du ikke finde hvad du leder efter?

Hos Repart kan vi skaffe næsten alt indenfor reservedele til hårde hvidevarer. Hvis du ikke finder det du skal bruge på vores shop, så ring endelig til os, så vi sammen kan finde frem til den rigtige reservedel.

KENDER DU DET.....

….at opvaskeren ikke længere gør dine glas skinnende, dit bestik har madrester og tallerkenerne har også en fedtet overflade? Du har desperat forsøgt dig med ”husmorråd” i forhold til at anvende salt, eddike, investeret i dyre opvasketaps og andre fine elementer, vi i dag kan købe til vores opvaskemaskine.

Med disse 5 gode råd, kan du komme din opvaskemaskines dovenskab til livs. Det gælder både på Aeg, Siemens, Miele, Electrolux og alle de andre kendte opvaskemærker. 

1.     HAR DU TJEKKET DIT AFLØB?

Én hyppig grund til at opvaskemaskinen ikke gør sit arbejde er, at der sidder for mange madrester eller glasrester fast i filteret og blokerer for selve afløbet. Når filtret er tilstoppet med madrester og snavs, risikerer man, at der cirkulerer beskidt vand rundt i opvaskemaskinen, hver gang du sætter den i gang. Hvis du oplever yderligere problemer, kan det skyldes din afløbspumpe.

2.     TJEK SPULEARME FOR KALK

Forkalkning på spulearmene kan også være én af grundene til, at vandet ikke kommer rent igennem maskinen. Hvis dine spulearme er tilkalkede, kan du benytte en tandstik til at rense de små huller med. Se vores udvalg af spulearme fra b.la. Zanussi AEGSiemens og Miele

3.     SØRG FOR AT SKYLLE DIT SERVICE AF

Selvom du forventer, at opvaskemaskinen klarer opvasken, og du har måske investeret i en dyrere Siemens, Bosch eller Miele – dette er ikke lig med at vi ikke skal hjælpe opvaskeren på vej. Hvis du sørger for, at skylle din tallerken ren, sikrer du at opvaskemaskinen lever længere, uden at filteret stopper til. Det er især vigtigt at skylle fedt rester af servicen

4.      VÆR OPMÆRKSOM PÅ KALK I VANDET

Nogle byer har mere kalk i vandet end andre. Det er særligt vigtigt at være opmærksom, hvis man bor i Aarhus eller Odense. Hvis din opvaskemaskine er meget tilkalket kan du f.eks. tilføre et par teskefulde citronpulversyre i skuffen til opvaskemiddel – det hjælper med at rense din opvaskemaskine fri for kalk og tilfører en frisk duft. 

5.     TJEK AT VARMELEGEMET VIRKER

Hvis opvaskeren ikke, tørrer dit brugte service af – hvad er så pointen med en opvasker? Hvis du gang på gang oplever at din opvasker ikke gør sit arbejde ordentligt, bør du først og fremmest tjekke sikringerne. Hvis alle 3 sikringer fungerer, tyder det på, at varmelegemet er gået i stykker. Det er vigtigt at dette virker, da det sikrer varmt vand og tørring. Hvis du har brug for nyt varmelegeme skal du vide hvor mange volt den bruger og hvilken type. Det er let selv, at skifte – alt du skal bruge er en svensknøgle og en skruetrækker.  

Hvis du stadigvæk oplever at din opvaskemaskine volder dig problemer, kan det skyldes andre reservedele, der er ude af funktion. Vær altid opmærksom på, hvilken producent din opvaskemaskine kommer fra, hvilket modelnummer og årgang. På den måde kan du altid finde lige præcis det du mangler. Kontakt os – hvis du har yderligere spørgsmål.

Scroll to Top