Mere end 6.000 produkter

Over 30 mærker

3-klik produkt finder

86250211
Har du brug for hjælp?

VARMELEGEME TIL VASKEMASKINE

Er vandet i vaskemaskinen ikke varmt? Så kan det være dit varmelegeme i vaskemaskinen der er defekt. Her finder du varmelegemer til alle de kendte mærker, som BoschSiemensMieleAEG og Electrolux. Nederst på siden finder du en guide til, om du bør udskifte varmelegemet samt hvordan du nemt selv kan gøre. Du kan også bruge vores smarte søgefunktion og nemt finde frem til det helt rigtige varmelegeme. 

Kan du ikke finde hvad du leder efter?

Hos Repart kan vi skaffe næsten alt indenfor reservedele til hårde hvidevarer. Hvis du ikke finder det du skal bruge på vores shop, så ring endelig til os, så vi sammen kan finde frem til den rigtige reservedel.

VASKEMASKINEN VARMER IKKE VANDET OP

Mange tror fejlagtigt, at vaskemaskinen ikke varmer vandet op, fordi de ikke kan mærke, at vandet er varmt igennem lågen. Men hvis vaskemaskinen ellers ser ud til at fungere fint og vasketøjet bliver rent, så er det ikke sikkert, at der er en fejl. Vandet er nemlig kun varmt i ganske kort tid under tøjvask. Moderne vaskemaskiner bruger i dag så lidt vand, at der ikke plasker noget varmt vand op på lågen som i gamle dage. Desuden har mange låger på vaskemaskiner et ydre plastik dække, som gør det svært at mærke det varme vand.

VASKEMASKINEN BØR GIVE EN FEJLKODE

De fleste moderne vaskemaskiner overvåger vandtemperaturen under vask, og hvis temperaturen ikke stiger et vis antal grader inden for et bestemt tidsinterval, burde vaskemaskinen indikere en fejl. Hvis der er en varmefejl på en moderne vaskemaskine, bør vaskeprogrammet stoppe og der vil normalt være en fejlkode på displayet, som bekræfter, at der er fejl i varmekredsløbet. På en ældre vaskemaskine er symptomerne, at den bliver ved med at vaske, indtil man selv må slukke for maskinen. Andre fejl kan dog også fremkalde dette symptom. Her vil der ikke forkomme en fejlkode, og man bør derfor søge hjælp hos en tekniker til at stille diagnosen.


TEST OM VARMELEGEMET VIRKER

Et varmelegeme kan nemt blive testet med et ohmmeter. Varmeledningerne bør kontrolleres først for ødelagte ledninger eller løse forbindelser. Mange vaskemaskiner har dog varmelegemet foran, hvilket gør det en smule mere utilgængelig. Hvis varmelegemet er i stykker, bør der være åben kredsløb ved de to hovedtilslutninger, eller i det mindste meget høj modstand. Hvis varmelegemet er okay, bør måletallene være et sted i mellem 20 og 50 ohm.

Viser testen af varmelegemet, at der er den rette elektriske modstand, og at der ikke er et åbent kredsløb, så kan det være en overhedningssikring, der er gået. Ofte vil den være lokaliseret tæt på varmelegemet, men i enkelte tilfælde er sikringen indbygget i selve legemet, eller der en separat sikkerhedssikring, som er skubbet ind i et lille rør på varmelegemet. Hvis dette er tilfældet, bør det være let at se. Såfremt sikringen er sprunget, bør du altid undersøge, hvorfor det skete, eftersom de kun bør gå, hvis varmelegemet er blevet faretruende varmt. Mest hyppigt er, at maskinen ikke har fået tilført vand under vask. Sikringen kan også gå uden nogen umiddelbar grund.


REPART HAR VARMELEGEMER, DER PASSER TIL DIN VASKEMASKINE

Hvis din test af varmelegemet viser, at det ikke virker, behøver du ikke at investere i en ny vaskemaskine. I stedet kan du blot udskifte selve varmelegemet og dermed spare mange penge ved at forlænge levetiden på din vaskemaskine. Hos Repart har vi varmelegemer til de fleste vaskemaskineproducenter som SiemensAEGBoschElectrolux og Miele

Hos Repart ApS tilbyder vi varmelegemer til forskellige mærker af vaskemaskiner. Derfor kan vi også hjælpe dig med at finde et nyt varmelegeme, der passer til din vaskemaskine. Du finder blandt andet varmelegemer til Bosch vaskemaskiner, til varmelegeme til Siemens vaskemaskiner og til Miele vaskemaskiner. Uanset hvad du har brug for, kan du finde det hos os. Vi står klar til at rådgive dig, hvis du er i tvivl om, hvilket varmelegeme du skal vælge, samt hvordan man installerer det. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer 86 25 02 11, hvis du har brug for hjælp.


SÅDAN UDSKIFTER DU VARMELEGEMET I DIN VASKEMASKINE

Det kan godt være lidt kompliceret at udskifte varmelegemet i din vaskemaskine. Derfor bør du kun kaste dig ud i det, hvis du er sikker på, at det er defekt. Det er nemlig så godt som umuligt at få det gamle varmelegeme tilbage i maskinen, så snart det er fjernet, da boltene klemmer stramt ind på gummipakningen på.

Hvis du er heldig, så er varmelegemet på din maskine placeret på bagsiden og vil derfor være nemt at komme til, når først bagpladen er skruet af. Det er dog ofte placeret bag frontpanelet under lågen, hvilket betyder, at du skal fjerne fronten og i visse tilfælde hele beklædningen. Dette varierer meget fra model til model, hvilket gør det svært at lave en specifik guide.

Normalvis fjernes frontpanelet, efter du har afbrudt strømmen til maskinen. Her bør du pille lugebælgen af, fjerne sæbeskuffen og fjerne kontrolpanelet. Herefter kan du skrue frontpalet af med en skruetrækker. Varmelegemet er placeret nederest på vaskemaskinen under tromlen.

De fleste varmelegemer er fastgjort på præcis samme måde. Der er en metalplade under den tykke gummipakning, som har en bolt i midten, der er skruet ind i varmelegemet. Når varmelegemet er indsat i maskinen, bliver den fastgjort med en møtrik, der gør pakningen tæt og sørger for, at der ikke løber vand ind i maskinen. Særligt på ældre vaskemaskiner kan det være svært at få løsnet bolten, så man kan få varmelegemet fri. 

Ved udskiftning skal du løsne møtrikken, og skrue den ud, så den sidder yderst på gevindet. Herefter skal du skubbe på bolten for at fjerne pladen indeni fra forseglingen. Det kan være, du skal bruge en hammer til at løsne den forsigtigt. Når pladen er skubbet tilbage, kan varmelegemet nemt dirkes ud, men her skal du igen være forsigtig, da den ofte er sat fast i plastik hylstre, som let kan gå i stykker.


INSTALLERING AF DET DET NYE VARMELEGEME

For at få varmelegemet monteret korrekt, skal du forsigtigt sørge for, at sætte enden af varmelegemet i det dertil egnet beslag under tromlen. Når den er sat i vaskemaskinen, skal møtrikken i midten strammes godt til, så metalpladen lukker helt tæt omkring gummiet. Pas på du ikke strammer for meget, så kan gummipakningen tage skade. Hvis metallet på varmelegemet begynder at bøje, har du med sikkerhed strammet bolten for hårdt. Prøv at trække den ud med et fast ryk for at sikre, at den ikke kommer ud igen. Når du er sikker på, at den sidder fast, kan du igen samle maskinen og glæde dig over, at du har sparet en masse penge.

Scroll to Top