Filtrerer efter varekategorier
Emhætte
Komfur/Ovn/Kog
Køl/Frys
Opvasker
Småapparater
Støvsuger
Tørretumbler
Tilbehør/Plejemidler
Vaskemaskine

Mere end 6.000 produkter

Over 400 mærker

3-klik produkt finder

Vi er klar til at hjælpe: 86250211

DIN OPVASKEMASKINE VASKER IKKE RENT - SÅDAN LØSER DU PROBLEMET

HJÆLPEN ER NÆR!

Din opvaskemaskine arbejder hårdt for at gøre din hverdag lettere, men hver gang den kører, slider det også på den. Alligevel har du nok prøvet, at din opvaskemaskine ikke vasker rent, og dine glas pludselig kommer ud med snavs og hvide pletter.

Så er gode råd dyre. Du har sikkert allerede prøvet at hælde mere salt på opvaskeren, investere i dyrt opvaskepulver eller skrue op for mængden af afspændingsmiddel, men oftest kan problemerne faktisk løses ved en hurtig reparation af opvaskemaskinen ved at udskifte eller rense nogle reservedele.

Kan du ikke finde hvad du leder efter?

Hos Repart kan vi skaffe næsten alt indenfor reservedele til hårde hvidevarer. Hvis du ikke finder det du skal bruge på vores shop, så ring endelig til os, så vi sammen kan finde frem til den rigtige reservedel.

VI HAR DE RIGTIGE RESERVEDELE TIL DIN OPVASKEMASKINE

PROBLEMER MED VARMELEGEMET

Opvaskemaskinen har kørt, og nu lyser eller bipper den, at den er færdig. Du er vant til, dine tallerkener er glohede, når du åbner døren på opvaskeren og trækker hylden ud, men i stedet får du nu våde tallerkener og glas, så du skal til at tørre det hele af. Og hvad er pointen så med en opvasker?

Kan du genkende situationen? Så bør du tjekke om varmelegemet er gået i stykker. Et tegn på, at varmelegemet skal udskiftes, kan også være hvis opvaskeren pludselig tager længere tid end normalt, fordi den ikke varmer vandet op.

Varmelegemet bruges både til at varme vandet op, når det kommer ind i opvaskemaskinen, og i tørreperioden, og det er derfor vigtigt med et velfungerende varmelegeme.

Når du køber et nyt varmelegeme, skal du både tjekke, hvor mange volt, den bruger, og hvilken type. Det sikreste er at finde det varmelegeme der passer til netop DIN maskine.

Du behøver faktisk ikke andet værktøj end en svensknøgle og en skruetrækker for at udskifte varmelegemet.

Her kan du se vores udvalg af varmelegemer til AEG og varmelegemer til Electrolux, men vi har også varmelegemer til mange andre mærker og modeller.

Når du udskifter reservedele i din opvaskemaskine, skal du altid huske at slukke for opvaskeren på stikkontakten og afbryde vandtilslutningen før, du går i gang. Varmelegemet finder du i bunden af din opvaskemaskine, så du er derfor nødt til at tage hele opvaskeren ud og lægge den på siden under din reparation af opvaskemaskinen. Fjern bundpladen og løsne møtrikkerne omkring varmelegemet, så ledningerne kan tages ud, og varmelegemet fjernes.

Når du fjerner varmelegemet, skal du huske at notere, hvordan ledningerne er placeret. Her kan du med fordel tage et billede af tilslutningen, så du nemt kan montere det nye varmelegeme korrekt. Nu burde opvaskeren kunne gøre sit arbejde igen.


MIN OPVASKEMASKINE VASKER IKKE RENT

Når opvaskemaskinen ikke gør sit arbejde ordentligt, kan det skyldes at madrester eller glasrester har sat sig fast i filteret eller selve afløbet. Et snavset afløb kan resultere i, beskidt vand cirkuleres rundt i opvaskeren og spules på dine glas of tallerkener.

Er du træt af pletter og snavs på dit service? Så kan du følge denne guide til at vedligeholde din opvasker.

  • Husk igen af sikkerhedsmæssige årsager at slukke for opvaskeren på kontakten, inden du går i gang
  • Tag både øvre og nedre hylde ud af skinnerne for at få lettere adgang til bunden af din opvasker
  • Skru den nedre spulearm af og tjek om den er tilstoppet. Du kan hurtigt udskifte spulearmene, hvis du ikke kan få alt snavset væk, eller hvis de lækker på grund af slitage. Er den gal med spulearmen, har vi både spulearme fra bl.a. Miele og Spulearme fra Siemens.
  • For at få adgang til afløbet skal du på nogle modeller også fjerne den indvendige afløbsslange, der fører op til spulearmen. Afløbsslangen samler også ofte snavs, så rens den nu du alligevel har taget den ud.
  • Nu kan du fjerne skærmen over afløbet og begynde at grave efter mad- og glasrester, der ikke opløses i det varme vand
  • Hvis du har oplevet, at et glas er sprunget under opvasken, er det især vigtigt at tjekke for glasrester i afløbet. Glasresterne kan også have gjort stor skade på  både slanger, bundsi og gennemløbspumpen, så de bliver nødt til at udskiftes med nye reservedele til opvaskemaskinen
  • Træk bundsien eller filteret ud og skyl det igennem med brandvarmt vand.
  • Nu har du rengjort din opvaskemaskine, så den gerne skulle vaske rent igen


Hvis din opvasker stadig ikke fungerer optimalt, tyder det på, at der stadig cirkulerer snavset vand rundt i opvaskeren, og du bliver nødt til at udskifte dine tilløbsslanger eller afløbspumpe.

Selvom vedligeholdelse af opvaskemaskiner kan virke som et udmattende arbejde, så kan det godt betale sig at være grundig. Hvis du forsømmer opvaskeren over længere tid, kan du blive nødt til at investere i en ny og dyr maskine. Sørger du i stedet for at være opmærksom på udskiftning af reservedele, kan du nemt og billigt forlænge levetiden på opvaskeren – og spare mange penge. 

Vi har de rigtige reservedele til din opvaskemaskine

Når du køber reservedele, skal du have styr på producent, modelnummer og årgang. Informationen finder du på klistermærket på opvaskeren, Det sidder som regel på kanten af lågen.

Hos Repart gør vi det nemt for dig at finde frem til den rigtige reservedel, ved først at vælge maskinens mærke og dernæst den specifikke reservedel.

Du kan vælge at købe dine reservedele i god tid, eller når uheldet er ude. Det kan dog aldrig skade at have de vigtigste reservedele liggende i nødstilfælde, så du undgår at vaske op i hånden, mens du venter på dine reservedele. Og det er jo spild af din gode tid. 

Når du køber reservedele, skal du have styr på producent, modelnummer og årgang. Informationen finder du i brugsvejledningen eller på klistermærket på opvaskeren.

Hos Repart gør vi det nemt for dig at finde frem til den rigtige reservedel ved først at vælge maskinens mærke og dernæst den specifikke reservedel.

Du kan vælge at købe dine reservedele i god tid, eller når uheldet er ude. Det kan dog aldrig skade at have de vigtigste reservedele liggende i nødstilfælde, så du undgår at vaske op i hånden, mens du venter på dine reservedele. Og det er jo spild af din gode tid. 

Scroll to Top